Bedrijfsschoonmaak

februari 4, 2020 0 Door kim

Waarom is bedrijfs-schoonmaak zo belangrijk?

Een bedrijfspand is vaak het eerste moment van contact met de klant. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u bedrijfspand er netjes en georganiseerd uitziet. Want de uitstraling van het bedrijf zegt vaak ook veel over het bedrijf zelf. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de ramen goed schoon zijn, dat de gevel eens in de zoveel tijd even grondig schoon gemaakt wordt.

Schone werkomgeving

Naast dat het belangrijk is om een schone uitstraling te hebben als bedrijf is het ook belangrijk om een schone werkplek te bieden voor uw werknemers. In een schone werkplek is het voor de werknemers makkelijker om zich te concentreren op de kerntaken. Er is dan meer overzicht en daardoor ervaart de werknemer ook minder stress. Wanneer de werknemers op een fijne manier kunnen werken zal hun tevredenheid ook hoger zijn dan wanneer ze niet op een schone werkplek kunnen werken.

Op een rommelige werkplek zijn meer bacteriën aanwezig dan in een schone werkplek. Hierdoor is er een hogere kans op ziekte verzuim. Als je er gewoon voor zorgt dat je mensen op een schone werkplek kunnen werken is er een kans dat het ziekteverzuim lager zou uitvallen. Dit is voor de werknemers natuurlijk fijn maar ook is het voor de werkgever een plus punt.