Keuken schoonmaken

februari 4, 2020 0 Door kim

Keuken schoonmaken

Het schoonmaken van de keuken is erg belangrijk. Het zorgt voor hygiëne en het zorgt ervoor dat uw keuken langer in een goede staat blijft.

Afzuigkap schoonmaken

Wanneer je aan het koken bent komen er vaak veel vocht vrij. Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de afzuiging goed werkt en schoon is. Een afzuigkap zuigt waterdamp en vetten op. Waterdamp wordt vaak zonder problemen op gezogen alleen de vetten blijven vaak hangen in de afzuiging. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd de filters van de afzuiging te vervangen of schoon te maken. De beste manier om je filters schoon te maken is door ze in de vaatwasser te doen. Maar het kan bijvoorbeeld ook in een sopje met heet water en wat soda. Ook kunt u een pannetje met water en een uitgeperste citroen op het vuur zetten en de afzuigkap aan.

Oven en/of magnetron

Het komt vaak genoeg voor dat er hardnekkig vet in uw oven en/of magnetron zit. Dit kunt u eenvoudig verwijderen door bijvoorbeeld een sopje met biotex en lauw water te maken en daarmee het vuil weg te schrobben. U kunt het echter ook doen door een glas met water en een schijf citroen een minuut of 5 in de oven te doen. U zult zien dat het vet zich oplost en dat u het daarna makkelijk kunt verwijderen.

Aanrechtblad schoonmaken

Het schoonmaken van het aanrechtblad wordt meestal niet als moeilijk ervaren. Alleen meestal maken de mensen het aanrecht blad schoon voor het oog. Meestal blijven er dan alsnog veel bacteriën over. Ook licht het er een beetje aan van welk materiaal uw aanrechtblad gemaakt is. Heeft u bijvoorbeeld een aanrecht blad van graniet of marmer kunt u het eenvoudig schoonmaken doormiddel van heet water. Heeft u een RVS aanrecht kunt u het eenvoudig schoonmaken met een doekje en groene zeep

Heeft u nog andere vragen laat het hieronder weten of via het contactformulier.