Kunststof deuren en kozijnen onderhouden- 3 tips

Kunststof deuren en kozijnen onderhouden- 3 tips

november 15, 2021 Uit Door kim

Verleng de levensduur van deuren en kozijnen

Het schoonmaken en schoonhouden van deuren en kozijnen is geen ingewikkelde klus. Toch is het wel belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Hiermee verlengt u de levensduur van de kunststof deuren en kozijnen en zorgt u voor een hygi├źnische leefomgeving. Wilt u weten hoe u het onderhoud van deuren en kozijnen aan moet pakken? Lees dan snel verder, want in dit blog geven wij u 3 handige tips.

1. Schoonmaken met zachte spons

Veel mensen denken dat ze heftige schoonmaakmiddelen nodig hebben om iets echt grondig schoon te krijgen. Maar dit hoeft helemaal niet! De deuren en kozijnen regelmatig afnemen met een zachte spons met een beetje water is vaak al meer dan voldoende. Gebruikt u bijtende of schurende middelen, dan kunt u het kunststof blijvend beschadigen. Wilt u toch een schoonmaakmiddel gebruiken voor wat extra frisheid, kies dan voor een middel op waterbasis.

2. Speciaal onderhoudsmiddel voor hang- en sluitwerk

Zijn deuren en kozijnen lange tijd niet onderhouden? Dan kunnen de dichtingen of het hang- en sluitwerk ernstig vervuild zijn. Alleen water is dan meestal niet voldoende. Dus heeft u te maken met hardnekkig vuil? Dan raden we het onderhoudsmiddel van Veka aan. Dit is speciaal bedoeld voor gebruik op kunststof deuren en kozijnen.

3. Jaarlijks onderhoud

Om uw kozijnen en deuren echt in topconditie te houden, kunt u de dichtingen een keer per jaar inwrijven met een beetje talkpoeder. Zo blijven ze soepel. Controleer dan ook direct de bewegende delen. Bewegen deze stroef? Dan kunt u ze even smeren.

Pas deze tips niet alleen thuis toe, maar ook op kantoor. Want ook bij de bedrijfsschoonmaak is het van groot belang om te zorgen voor goed onderhouden deuren en kozijnen. Voor meer tips en onderhoudsadviezen kunt u contact opnemen met een specialist in deuren en kozijnen.